Medenjaki

Recept za medenjake 

Za peko medenjakov potrebujete:
  • 0,50 kg ostre moke

  • 0,60 kg mehke moke

  • 40 g sode bikarbone

  • 1 kg bolj toplega cvetličnega medu

  • 4 jajca

Ostro in mehko moko ter sodo bikarbono pomešamo, dodamo topel tekoč med, dobro pomešamo, na koncu dodamo 4 jajca ter ponovno dobro premešamo.
Testo pustimo stati od 12 do 24 ur v hladilniku ali na hladnem.

Pred začetkom oblikovanja medenjakov je potrebno dobro pomokati model, valjar pa tudi roke.

Testo oblikujemo v kepo ga razvaljamo na modelu z distančnikom enakomerno 7 do 8 mm debeline. Testo z modelčki izrežemo. 

Med pripravo testa ogrejemo pečico in pekač na 190 stopinj. Pri 190 stopinjah pečemo testo okrog 7 min tako, da dobijo medenjaki lepo svetlo rjavo barvo.

Vroč pekač pred peko rahlo namažemo z deviškim voskom.

Takoj po peki damo tople medenjake damo v zaprto posodo, da se ne izsušijo.

 
VELIKO USPEHA in DOBER TEK!

Za naročilo MEDENJAKOV ČEBELARSTVA ŠALAMUN pokličite na tel. št. 02 / 588 13 13.