Medenjaki
Recept za medenjake
0,50 kg ostre moke
0,60 kg mehke moke
40 g sode bikarbone
1 kg bolj toplega cvetličnega medu
4 jajca
Ostro in mehko moko ter sodo bikarbono pomešamo, dodamo topel tekoč med, dobro pomešamo, na koncu dodamo 4 jajca ter ponovno dobro premešamo.
Testo pustimo stati od 12 do 24 ur v hladilniku ali na hladnem.
Pred začetkom oblikovanja medenjakov je potrebno dobro pomokati model, valjar pa tudi roke.
Testo oblikujemo v kepo ga razvaljamo na modelu z distančnikom enakomerno 7 do 8 mm debeline. Testo z modelčki izrežemo.
Med pripravo testa ogrejemo pečico in pekač na 190 stopinj. Pri 190 stopinjah pečemo testo okrog 7 min tako, da dobijo medenjaki lepo svetlo rjavo barvo.
Vroč pekač pred peko rahlo namažemo z deviškim voskom.
Takoj po peki damo tople medenjake damo v zaprto posodo, da se ne izsušijo.
VELIKO USPEHA in DOBER TEK!
Za naročilo MEDENJAKOV ČEBELARSTVA ŠALAMUN pokličite na tel. št. 02 / 588 13 13.